Geschiedenis

Wie zijn “De Laatbloeiers”

Op latere leeftijd een instrument oppakken en lekker muziek maken. Dat was de droom die een groep vrienden – allen buurtgenoten en kennissen uit het dorp Engelen – meer dan dertig jaar geleden koesterde.
Op 26 april 1981 richtten zij hun orkest op: De Laatbloeiers.

Het dappere – en nog niet zo geschoolde – tiental trad vooral op tijdens de carnavalsperiode, met schitterende dweilklassiekers als “Munne Witpen” en “Sterren stralen overal”.
Dat waren de beginjaren, want onder de bezielende leiding van de eerste dirigent Piet van de Grint van 1981 tot 2011 en daarna Willem Minkels ontwikkelden De Laatbloeiers, inmiddels eenentwintig mannelijke en vijf vrouwelijke muzikanten sterk, zich tot een volwaardig orkest met een geheel eigen geluid.
De Laatbloeiers zijn de kinderschoenen allang ontgroeid. Maar het plezier van het samenspelen is gebleven.

En dat is te horen en te zien !

Bijvoorbeeld tijdens de concerten van De Laatbloeiers bij de avondvierdaagse, op Koningsdag en tijdens het schoolcarnaval van de gemeenschap Engelen en Bokhoven; de thuisbasis waarmee het orkest zich (ondanks de toegetreden muzikanten “van buiten”) nauw verbonden blijft voelen.

Maar ook bij de optredens in tehuizen en zorginstellingen, bij verenigingen en manifestaties in Den Bosch en omgeving en tijdens de laatste dag van de Vierdaagse in Nijmegen, waar De Laatbloeiers met hun muziek de wandelaars een laatste duwtje in de rug geven.
Het concert tijdens de kerststalroute op zondagmiddag voor Kerstmis in de kathedraal van Sint Jan te ‘s-Hertogenbosch is ieder jaar weer zeer bijzonder.

De Laatbloeiers spelen graag voor publiek. Op uitnodigingen van verenigingen, tehuizen, maar ook commerciële instellingen en overige belangstellenden gaan zij graag in. Het orkest kan met zijn uitgebreide repertoire inspelen op de diverse muzikale wensen en omstandigheden van de aanvragers.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via het contactformulier.